Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aż wstyd sie przyznać ale to był mój pierwszy raz z babką ziemniaczaną :-), z prostych składników powstał pyszny obiad lub kolacja ze złocistą, chrupiącą skórką :-)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Ziemniaki należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć. W tym czasie przesmażyć na patelni pokrojone w kostkę boczek, cebulę i czosnek. Starte ziemniaki wymieszać z jajkami, przyprawami, podsmażonymi boczkiem, cebulą czosnkiem. Masę przełożyć do natłuszczonej tortownicy z kominkiem (wtedy lepiej się wypiecze). Babkę piec ok. 1,5 godz. w temp. 150ºC. Podałam ją z sosem pieczarkowym i surówką