Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie najlepsza wersja ziemniaków jaka istnieje
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 605
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5664
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 605
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5664
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Na tarce zetrzeć ziemniaki i cebulę. Dodać jajka, mąkę, boczek i przyprawy. Blachę wysmarować tłuszczem oraz wysypać bułką tartą. Wierzch wyrównać i położyć kilka wiórków masła.
Babkę piec około półtorej godzimy w temperaturze 180 – 200 st. C.