Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka z mięsa mielonego na pikantnie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Składniki
Kajzerkę namocz w zimnej wodzie. Paprykę oczyść z pestek, strąk pokrój w drobną kostkę. Pieczarki szybko opłucz pod bieżącą wodą, wytrzyj papierowym ręcznikiem. Grzyby potnij w plasterki i podsmaż na maśle.
Karkówkę wymieszaj z metką. Dodaj odciśniętą bułeczkę, kosteczki papryki, pieczarki oraz prażoną cebulkę. Wbij jajko. Mięsną masę przypraw musztardą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaj sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrób.
Foremkę z kominem posmaruj tłuszczem. Nałóż do niej przygotowaną masę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200st. Piecz ok. 50 minut. Udekoruj bazylią.Źródło: Tina