Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka warzywna w galarecie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Marchewki i pietruszkę oczyść, pokrój w małą kostkę. Zalej w rondlu bulionem, ugotuj. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Pół litra bulionu przecedź, włóż żelatynę. Podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści.
Wlej sok z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowane odcedzone warzywa, paprykę, kukurydzę i natkę włóż do formy do pieczenia babki. Delikatnie zalej bulionem, ostudź. Wstaw do lodówki do stężenia.Źródło: Chwila dla Ciebie