Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z pastą tuńczykową"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 22
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 67
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 22
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 67
Składniki
Do przesianej mąki dodaj zimne masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, szczyptę soli oraz śmietanę. Szybko zagnieć gładkie ciasto, odłóż do lodówki na 30 min. Ciastem dokładnie wylep dno i boki foremek. Piecz około 15 min w temp. 190° C. Wystudź.
Ser rozgnieć widelcem lub przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z majonezem. Dodaj drobno posiekaną cebulę oraz odsączonego z sosu tuńczyka, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Farsz przełóż do babeczek. Udekoruj oliwkami, szczypiorkiem i papryką.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut Sztuka: 230 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie