Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z musem szynkowym"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 30
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 30
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, wbić jajko, dodać sól, wodę i jak najszybciej zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki co najmniej na godzinę.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na cienki placek. Wyłożyć nim foremki, ponakłuwać widelcem, lekko dociążyć pośrodku (np. suchą fasolą).
Piec w nagrzanym do temperatury 200°C piekarniku na złoty kolor (15-20 minut).
Szynkę zemleć i zmiksować na puch z masłem. Doprawić solą i pieprzem. Na wystudzone babeczki wyciskać dekoracyjnie mus, używając szprycy. Udeko rować oliwkami, koperkiem i plasterkami papryczki chili.
ok. 120 minut
Przygotuj też inne musy: z tuńczyka, serowy albo pieczarkowy. Im więcej różnych smaków, tym atrakcyjniejsza będzie ta przekąska.Źródło: Twoje Imperium