Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z mielonką i serkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Wymieszaj ciasta i wyrób (ciasto musi być dosyć miękkie). Nakryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Farsz: drobno pokrój mielonkę, cebulę, serek. Wymieszaj i przypraw, by miał dosyć pikantny smak.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Ułóż je we wgłębienia blachy do muffinek, uciśnij. W środek włóż odrobinę farszu. Brzegi posmaruj mlekiem, posyp makiem. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz ok. 30 min w temp. 160°C. Podaj na gorąco lub na zimno.
Porcje: 15. : 60 min. Cena: 0,80 zł. Kalorie: 232 kcal.
Przepis przysłała Ewa Zychiewicz z BiesiekierzaŹródło: Bella Relaks