Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z kabanosami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 124
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 124
Składniki
Cebulę posiekaj w kostkę. Kabanosy pokrój w cienkie plasterki. Suszone pomidory osącz z oleju, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć cebulę oraz kabanosy, przesmaż często mieszając. Wystudź.
W jednej misce wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj suszony czosnek, bazylię lub oregano, 1 łyżeczki soli oraz szczyptę białego pieprzu, wymieszaj. Do drugiej miski wbij jajka, dodaj mleko, pozostały olej oraz biały ser, zmiksuj.
Mokre dodaj do suchych. Wymieszaj tak, aby tylko się połączyły. Na koniec dodaj starty żółty ser, suszone pomidory oraz kabanosy wraz z cebulą. Wymieszaj.
Foremki wysmaruj masłem. Nałóż do nich przygotowane ciasto. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Wstaw foremki z ciastem, piecz ok. 35 minut do tzw. suchego patyczka.
Podawaj na ciepło lub zimno. Rada: Babeczki możesz ozdobić keczupem lub podać je z sosem jogurtowo-czosnkowym.
60 minut. Sztuka: 190 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie