Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z cukinią i ryżem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj. Cukinię umyj, osusz, pokrój w talarki lub półtalarki. Ser zetrzyj na tarce na średnich oczkach. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij. Dodaj cukinię i stale mieszając smaż ok. 2 minut.
Zagotuj mleko. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć ryż i gotuj 15-20 min. Przestudź. Dodaj do ryżu cebulę oraz cukinię, jajka, starty żółty ser, oregano oraz gałkę muszkatołową. Wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Na stolnicę lub blat przesiej mąkę. Dodaj sól, mleko, wodę oraz olej. Szybko zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na grubość ok. 5 mm. Używając szklanki, wytnij w nim koła.
Foremki w kształcie babeczek lub formę do muffinów posmaruj masłem oprósz bułką tartą. Ciastem wylep dno i boki foremek i napełnij przygotowanym farszem.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Wstaw foremki z ciastem, piecz 15-20 min, aż wierzchy babeczek lekko się zrumienią.
50 minut Sztuka: 200 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie