Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciepła kolacja, przekąska na imprezę, dobre na ciepło i na zimno
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6861
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6861
Składniki
1. mąkę wsypać do miski, zrobić dołek, wsypać sól i cukier oraz pokruszone drożdże, dodać troche ciepłej wody, lekko wymieszać drożdże i odrobiną mąki, odstawić w ciepłe miejsce, żeby zaczyn zaczął rosnąć, wtedy dodać olej, resztę ciepłej wody, wyrobić aż ciasto przestanie się kleić, przykryć ściereczką, odstawić do wyrosnięcia, 2. poczek pokroić w paski lub kostkę, usmażyć na rumiano, dodać pokrojoną w plastry cebulę, smazyć chwile razem, doprawić solą, pieprzem i papryka ostrą, wystudzić, 3. koncentrat wymieszać z 1-2 łyżkami wody, dodać przecisniety czosnek, troche soli i oregano, wynieszać, 4, formę na muffiny wysmarować olejem, 5. z wyrosniętego ciasta odkroić połowe, rowałkować na grubść 3-4 mm, wykrawać kubkiem krążki, formę wykładać ciastem, posmarować sosem, do każdej babeczki nałozyć łyzkę farszu, 6. piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, ok 15-20 min, na koniec posypać tartym serem,piec jeszcze ok 2-3 min, z tej porcji wychodzą 24 babeczki smacznego