Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki mięsne na ostro z jajkiem"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Składniki
Cztery jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, przekrój na pół. 2 Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Natkę posiekaj. Do mięsa mielo- nego wbij pozostałe jajko, dodaj kajzerkę, cebulę i natkę, wyrób. Przypraw papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem, wymieszaj. 3 Z masy uformuj placuszki. Ułóż połówkę jajka, zalep. Kulki włóż do natłuszczonych foremek do babeczek, dociśnij. Babeczki piecz 30-35 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie