Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki foremki"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 26
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 104
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 98
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 26
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 104
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 98
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na plaster o grubości ok. 5 mm i wykrój kółka o średnicy 5 cm.
Połowę kółek posmaruj częścią roztrzepanego jajka. Z reszty kółek wykrój środek. Krążki ciasta połóż na kółeczka i posmaruj jajkiem. Foremki piecz 15 min w 180 st C.
Pomidorki pokrój w plastry i podsmaż. Czosnek pokrój w plastry i zrumień na oliwie.
Dodaj pokrojony szpinak, dopraw solą, pieprzem, szybko podsmaż i rozłóż do foremek.
Ze szparagów odkrój zdrewniałe końce, zblanszuj, pokrój na pół, owiń plasterkiem szynki i nałóż na foremki.
Twaróg pokrój w kostkę i dodaj do foremek, udekoruj pomidorkami i kawałkami sałaty. Czas przygotowania: 40 minut 91 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień