Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ażurowe naleśniki z wanilią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 43
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 43
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 43
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 43
Składniki
Mąkę przesiej ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodaj ziarenka wanilii wydrążone z 1 laski. Wlej rozbełtane jajka i połowę (50 ml) oleju rzepakowego. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Po tym czasie zapakuj ciasto do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
Rozgrzej patelnię delikatnie natłuszczoną resztą oleju. Wyciśnij ozdobny wzór naleśników i smaż po kilkanaście sekund z każdej strony.
Gdy będą gotowe, zwiń je w rulony i obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis nadesłała: Sylwia Ładyga</strong>Źródło: Kurier TV