Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten oryginalny tort z pewnością będzie wspaniałą niespodzianką dla najbliższych.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 998
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 998
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
1. Najpierw przygotować naleśniki. 2. Zetrzeć ser żółty na tarce o grubych oczkach. 3. Przygotować sos pomidorowy. Ja użyłam gotowego sosu ze szklanej butelki. Doprawiłam go przyprawami oraz oliwą z oliwek. Sos zagotować i zredukować. 4. Tortownicę wysmarować oliwą z oliwek i nakładać po kolei: naleśnik, sos, ser żółty, naleśnik, sos, ser żółty. Na wierzchu powinien być sos oraz ser. 5. Całość zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C przez ok 10 minut. Smacznego! :)