Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna zupa przywodząca na myśl wakacje, kiedy bób można kupić niemal wszędzie lub rwać jego strąki na własnej działce. Doskonale komponuje się z groszkiem ptysiowym, prażonymi ziarnami słonecznika lub mini grzankami. Dodatek nitek chilli sprawi, że będzie miała wykończenie z kulinarnym pazurem.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 25
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1069
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 435
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3686
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 194
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 25
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1069
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 435
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3686
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 194
Składniki
Bób gotować przez 15 - 20 minut w osolonej wodzie, odcedzić, obrać i odstawić. Pora, ziemniaki i czosnek oczyścić, pokroić w dowolne kawałki; masło i oliwę rozgrzać w garnku, wrzucić pokrojone warzywa, przesmażać około 5 minut, zalać wodą, wrzucić kostki rosołowe i gotować do miękkości. Zdjąć z ognia, dorzucić bób (zostawić trochę ziaren do dekoracji), zblendować całość na gładką masę. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Jeśli zupa będzie za gęsta, należy dolać odrobinę wody i ponownie całość zagotować. Podawać udekorowaną bobem, groszkiem ptysiowym, prażonym słonecznikiem lub grzankami.