Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2015
Propozycja na delikatne i puszyste placuszki ziemniaczano - cebulowe z dodatkiem jogurtu greckiego, aromatycznych przypraw i nutki czosnku. Placuszki idealnie komponują się ze śmietaną lub sosem czosnkowym :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki obieramy i miksujemy na gładką masę, odstawiamy na chwilę i delikatnie odsączamy. Następnie do miksera wbijamy jajko, dodajemy 2 ząbki czosnku, pokrojone na mniejsze kawałki cebule, obie mąki, 2 łyżki jogurtu greckiego, przyprawę do ziemniaków, odrobinę sody oczyszczonej i sól do smaku - ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia wszystkich składników.
Porcje powstałej masy nakładamy na dobrze rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)