Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mięsne z dodatkiem warzyw i pysznego sosu.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Marchewkę oraz pietruszkę obieramy, kroimy w krążki.
6. Dodajemy do cebuli.
7. Papryki kroimy natomiast w paseczki.
8. Przekładamy do warzyw. 9. Doprawiamy solą i prużymy aż warzywa będą miękkie.
10. Dodajemy kurkumę, mieszamy.
11. Wlewamy sos, chwilę gotujemy.
12. Mięso układamy w naczyniu. 13. Na mięso wykładamy warzywa. 14. Danie gotowe. 15. Smacznego.