Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczne curry"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 280
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 280
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
4 porcje • : 30 min • gotowanie: 90 minut • 245 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Zmiksuj pasty.
Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na połowie oleju. Przełóż je do miski. Na reszcie oleju podsmaż cebulę (5 minut). Dodaj pastę i smaż, mieszając (5 minut). Dodaj mięso, pomidory i wodę kokosową. Zagotuj i przykryj.
Przełóż do piekarnika, piecz godzinę. Dodaj bakłażany i cukier. Wymieszaj, piecz jeszcze 20 minut. Podawaj curry z ryżem, posypane posiekaną dymką.Źródło: Olivia