Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i aromatyczne mięsko na ciepło do obiadu, a na zimno Super dodatek do chleba.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Umyty i równo urojony kawałek mięsa wieprzowego natrzeć solą i przyprawami że wszystkich stron i odłożyć na 1,5 godziny. Dzielące się na poszczególne mięśnie mięso z łopatki należy po natarciu przyprawami, a przed włożeniem do piekarnika zwinąć tak, by powstał jednakowej grubości kawałek i osznurować go jak balerinki. Na boczku przeznaczonym na pieczeń należy przed natarciem przyprawami pokroić ostrym nożem skórę na drobną kostkę. Ułożyć mięso w brytfannie, skropić tłuszczem, wstawić do nagrzanego do 180 °C piekarnika i podpiec około 75 minut. Do zrumienionego mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę skropić dno brytfanny kilkoma łyżkami wody i na małym ogniu mięso dopiec do miękkości. Miękkie mięso przełożyć na półmisku i pokroić na około 2 cm plastry, a do btytfanny wlać pół szklanki wody i zagotować. Sos zlać do kubeczka. Aromatyczną pieczeń można podawać na ciepło i zimno. Na ciepło podaję się z sosem i ziemniakami lub kluskami śląskimi oraz z surówką np.z kapusty. SMACZNEGO!!!