Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna gryczanka"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 320
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 320
Składniki
Wlej do rondelka dwie szklanki wody. Dodaj cynamon, anyż, kardamon i 1 łyżkę miodu.
Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Na gotującą się wodę wysyp płatki gryczane, zagotuj i odstaw na bok. Możesz też użyć płatków błyskawicznych lub od razu ugotować płatki do miękkości.
Po kolei dodaj wszystkie suche . Jeśli będzie taka potrzeba, dolej trochę wody i miodu. Gotuj to jeszcze przez ok. 10-15 minut.
Wyciągnij z rondelka cynamon, anyż i kardamon. 6. Dodaj owoce sezonowe.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: łatwy, porcje: 4.Źródło: Tele Tydzień