Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna bruschetta"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
20 minut • 4 porcje • 107 kcal/porcja • 1 zł/porcja
Pomidory, cebulę, posiekany czosnek, oliwę, ocet i cukier przełóż do miski, i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 15 minut.
Natrzyj czosnkiem każdy kawałek bagietki i podsmażaj na gorącej patelni, z dwóch stron, aż bułka się zezłoci.
Do pomidorów dodaj pokruszoną fetę i bazylię, całość delikatnie wymieszaj.
Nakładaj pomidory na ciepłe kawałki bagietki. Po wierzchu posyp świeżą bazylią.
bruschetta to wspaniała lekka przekąska, rodem z Włoch. Tradycyjna jest zapiekana z mozzarellą. Ale można jej urozmaicać, wedle uznania, np. dodając czarne oliwki. Też będzie pysznie.Źródło: Olivia