Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Arabski hummus"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Ciecierzycę osącz na sitku. Uprażony sezam zmiksuj na gładko z oliwą.
Do pasty sezamowej dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz ciecierzycę. Przypraw sokiem z cytryny. Całość zmiksuj na gęstą pastę. Posmaruj nią np. razowe pieczywo albo krakersy.Źródło: Tina