Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Arabski falafel"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5325
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 95
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5325
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 95
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez noc. Następnego dnia, gdy podwoi objętość, starannie przepłukać i odcedzić.
Ziarna zmielić w maszynce do mielenia mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Zieleninę umyć, osuszyć, posiekać (część odłożyć), dodać do masy, wymieszać, doprawić do smaku.
Formować kotleciki. Jeśli nie będą się chciały sklejać, dodać jajko i bułkę tartą. Na rozgrzanej patelni rozgrzać porcję tłuszczu. Smażyć kotleciki na złoto z obu stron, odsączyć na ręczniku, udekorować zieleniną.
Do kotlecików podawaj sos w rodzaju tzatziki: gęsty jogurt z czosnkiem, cytryną, oliwą, solą, pieprzem i miętą.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium