Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, dodać mięso, kaszę mannę, sól, pieprz.wyrobić. Z gotowej masy formować ala gołąbki, obtoczyć w bułce i delikatnie podsmażyć na oleju. Podsmażone gołąbki podlać szklanką wody, wrzucić kostkę rosołową i dusić ok godziny.
W garnku zagotować ok. pół litra wody, wrzucić pół kostki rosołowej, dodać przecier, sól, pieprz (ja dodaję jeszcze ostrą paprykę i trochę bazylii). Zagęścić mąką. Gotowym sosem zalać gołąbki i dusić jeszcze przez 15 minut. Dla leniwych (zapracownaych;)), polecam "Pomysł na spaghetti bolognese" Winiary ( sos rozrobić z wodą i zalac gołąbki, (czasem z braku czasu korzystam z tej alternatywy, też pyszne).