Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, wspaniałe mięsko na niedzielny obiad.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20531
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10075
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 171
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20531
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10075
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 171
Składniki
Przygotowanie: Mięso dokładnie opłukać, pozbyć się błonek i zmielić przez maszynkę. Dodać obie papryki, bułkę tartą, wbić jedno jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem., dodać drobno posiekany czosnek i dokładnie wyrobić masę. Wstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny aby mięso przeszło przyprawami. Następnie mięso podzielić na jednakowe porcje, formować na dłoni placuszki z mięsa, posypać posiekaną natką pietruszki, ułożyć paski sera żółtego, położyć masło i uformować zgrabne ala devoly. Obtaczać w mące, maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z mlekiem a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.