Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może się przydać 1. Zasmażka 3 łyżki mąki, łyżka masła Mąkę podsmażyć z masłem, dodać odrobinę zupy, którą chcemy zagęścić, a następnie dodać całość do garnka zupy. 2. Rozmieszanie żółtek Do zupy można dodać żółtka wymieszane z wodą ( do każdego żółtka, łyżka wody). Pamiętajmy aby nie zagotować zupy bo żółtka się zetną. 3. Dodanie chleba jasnego lub razowego Do sosu można dodać drobno pokruszony chleb. Gdy sos będzie gotowy, możemy go odcedzić by nie pozostały kawałki chleba. 4. Śmietana z mąką Śmietanę 18 % połączyć z odrobiną mąki oraz soli, dodajemy troszkę zupy, którą mamy zagęścić i całość powoli wlać do garnka z sosem/zupą. 5. Odparowanie Jedna z najprostszych metod na zagęszczenie sosu. Sos gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia, aż odparuje z niego woda.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki