Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
10-minutowe kluski leniwe, czyli szybki obiad dla zabieganych. Nastaw wodę, w międzyczasie przygotuj leniwe, następnie wrzuć je na osolony wrzątek i gotuj do wypłynięcia. Leniwe podawaj polane palonym masłem i oprószone cynamonem.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12836
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12836
Składniki
W dużym garnku nastaw wodę.
Twaróg przełóż na stolnicę i rozgnieć widelcem. Wbij jedno całe jajko, dodaj szczyptę soli. Wsyp mąkę. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto. Następnie uformuj dwa wałeczki. Pokrój je na równej wielkości kawałeczki.
Leniwe gotuj w osolonym wrzątku do wypłynięcia.
Ugotowane leniwe odcedź. Podawaj polane roztopionym masłem i oprószone cynamonem.