Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka uwielbia serniczki.Ten smakował wszystkim bo ma chrupiące ciasto i delikatny waniliowy smak.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Mąkę posiekac z1 margaryną.Dodać1 jajko,1szklanke cukiru ,cukier wanilowy,oraz olej.Wyrobić ciasto,podzielić na 2 części.Ciasta owinąć folią,włożyć do zamrażalki na ok.20-30 min.
Masa serowa:6jajkek ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać roztopioną margarynę,wsypać budyń,dodać przemielony ser,dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
Jedną część ciasta zetrzeć na tarce na wyłożoną pergaminem blaszkę.Wyłożyć masę serową,równomiernie rozsmarować,zetrzeć na wierzch drugą część ciasta.Piec ok.50-60 min w temp 180 stc.Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.