Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa na Wigilię"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Rozmrożone grzyby opłucz i pokrój. Suszone namocz w wodzie na 2 godziny, odciśnij i pokrój.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż w głębokim garnku na dwóch łyżkach masła. Posyp mąką i wymieszaj. Wlej 300 ml wody i mleko. Gotuj 10 minut.
W rondlu rozpuść resztę masła i podsmaż grzyby. Dodaj do cebuli. Wkrusz kostkę. Przypraw i gotuj jeszcze przez 15 minut.
Gałązkę tymianku umyj, osusz i grubo posiekaj.
Do zupy dodaj śmietanę, jeszcze raz dopraw. Podawaj posypaną tymiankiem.
Czas: ok. 40 minut. Poziom: średni. Porcje: 4Źródło: Tele Tydzień