Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamrożone truskawki to świetny pomysł na szybki deser.W tym przypadku świetnie sprawdziły się do ciasta. Fajne ciasto na zimowe popołudnie.
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 303
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 303
Składniki
Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier, żółtka i olej mieszam. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao .Wsypuję do masy z jajek i delikatnie mieszam. Wylewam na blachę , piekę ok.30 minut z tem .170 stopni. Do suchego patyczka.Studzę.
Żelantynę rozpuszczam w 2 łyżkach wody. galaretki rozpuszczam w 1/2 litra wody , mieszam i dodaję zamrożone truskawki.
Upieczony biszkopt przecinam na dwie części. Śmietanęubijam na sztywno, dodaję cukier puder i żelantynę. Szybko mieszam i wykładam na jedną część biszkoptu , przykrywając drugą. Lekko dociskam.
Na górę ciasta wylewam tężejącą galaretkę z truskawkami. Wkładam do lodówki na ok. 2 godziny.