Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1005
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11537
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1005
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11537
Składniki
Składniki na tortownicę o śr 22 cm. Tylko dno wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Podczas ubijania dodawać stopniowo cukier. Piana ma być szklista i gładka jak na bezy. Do ubitych białek dodać stopniowo żółtka. Mąkę bez dwóch dodatkowych łyżek przesiać z proszkiem i sodą. Do masy dodawać na przemian trochę mąki, oleju i pepsi, mieszając na najniższych obrotach. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania składników. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać dwie łyżki mąki, do drugiej kakao. Ciasto specjalną techniką, któą opiszę poniżej wylać na blaszkę. Piec 170* 50 minut lub do suchego patyczka. wykonanie polewy; Śmietankę wlać do rondelka i zagrzać, następnie wyłączyć i dodać pokruszoną czekoladę. Wymieszać, aż powstanie gęsty sos czekoladowy. Gotową polewę wylać na wystudzone ciasto.