Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zebra jogurtowa z czereśniami
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W jednej misce łączymy składniki: przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, oraz szczyptę soli. W osobnej miseczce łączymy jajka z cukrem następnie dodajemy, jogurt oraz olej i mieszamy do połączenia składników. Suche składniki łączymy z mokrymi mieszamy wszystko łyżką nie używamy miksera. Połowę ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia do drugiej połowy dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na białą część ciasta. Lekkim ruchem łyżki lub szpatułki mieszamy. Na wierzch układamy wypestkowane czereśnie. Ciasto pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Lukier: Do miseczki wsypałam cukier dodałam 2 łyżeczki wody wymieszałam. Połowę lukru wylałam na ciasta. Do pozostałej cześć lukru dodałam kakao łyżeczkę wody wymieszałam i wylałam na ciasta.