Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to z pewnością jakaś odmiana sernika. Pięknie wyrosło. Domownikom bardzo smakuje. Polecam.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 169
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 246
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 169
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 246
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Herbatniki rozkruszyć blenderem na piasek. Wymieszać z rozpuszczonym masłem. Tak otrzymaną masą wylepić spód tortownicy. Następnie dać ją na pół godziny do lodówki. Twaróg zblendować lub przepuścić dwa razy przez maszynkę do mielenia. Do tak przygotowanego twarogu dodać cukier, miękkie masło, jajka, budyń i ekstrakt waniliowy. Wszystkie składniki ucierać mikserem, aż powstanie jednolita masa. Puree z dyni, cukier, miękkie masło, ekstrakt waniliowy i jajka utrzeć mikserem w drugiej misce. Gdy już będzie jednolita masa dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Tortownicę wyjąć z lodówki. Nakładać na przemian po dwie łyżki masy na środek foremki. Zacząć od masy serowej. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku do 175 st. C 60-70 minut. Po całkowitym wystudzeniu polać polewą z rozpuszczonej w mleku i maśle czekoladzie.