Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 495
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 495
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 157
Składniki
jajka ubij z cukrem
jeśli masa będzie sztywna dodaj 2.5 szklanki mąki i mieszaj
następnie dodaj olej i wodę i znowu mieszaj
ciasto podziel na pół do jednej połowy dodaj pół szklanki a do drugiej połowy kakao
posmaruj tortownice tłuszczem i wylewaj ciasto na przemian ciemne i jasne po kilka łyżek np: po 5
piec 40 minut w 180 stopniach