Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada biszkoptowa - tym razem z aromatycznymi śliwkami. A skoro teraz jest sezon - korzystajmy!
Szybka i smaczna
Odsłon: 13512
Polecam.
Odsłon: 62
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2005
Szybka i smaczna
Odsłon: 13512
Polecam.
Odsłon: 62
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2005
Składniki
śliwki myjemy, wyciągamy pestki i kroimy na drobne paseczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tej dużej z piekarnika). Posypujemy delikatnie cynamonem.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier łyżka po łyżce i nadal ubijamy. Dodajemy po 1 żółtku nadal ubijając. Na koniec przesiewamy mąkę i mieszamy delikatnie szpatułką. Wylewamy naszą masę na śliwki i pieczemy przez 25 minut w temp. 180 stopni.
Wyjmujemy, przykrywamy ściereczką, odwracamy do góry nogami, ściągamy papier i delikatnie zawijamy w roladę śliwkami do środka. Oprószamy cukrem pudrem. Przepyszne i przede wszystkim - roboty przy tym niewiele:)