Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijasy z jabłkiem i cynamonem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
50 min • Porcja ok. 390 kcal • Koszt sztuki 1,50 zł • Przepis na 8 sztuk
Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne, miąższ kroję w kostkę. Przekładam do garnka, dodaję cukier, gotuję ok. 10 min na średnim ogniu. Jabłka nie powinny być całkowicie rozgotowane. Pod koniec gotowania dodaję cynamon, mieszam i gotuję jeszcze 2-3 min. Studzę.
Ciasto francuskie rozkładam na desce. Układam na nim ostudzone jabłka. Ciasto zwijam w rulon i tnę go na plastry o gr. 3-4 cm.
Wykładam zawijasy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w temp. 180°C 10-15 min na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie