Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kabaczków"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 205
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 205
Składniki
Kabaczka umyj, przekrój na pół, pokrój na podłużne plastry.Oscypka zetrzyj na tarce. Oliwę połącz z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Uzyskanym sosem posmaruj połówki kabaczka. Rozmrożonym ciastem francuskim wyłóż formę do zapiekania. Ułóż na nim plastry kabaczka, posyp je startym oscypkiem, posyp tymiankiem.
Zapiekaj 15–20 minut w temperaturze 180 stopni C. Wierzch zapiekanki powinien się zrumienić. Przed podaniem zapiekankę polej syropem klonowym i sokiem z cytryny. Posyp uprażonymi orzeszkami, np. pinii.Źródło: Show