Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis, według którego łatwo i szybko przygotujesz takie ciasteczka, które po prostu rozpływają się w ustach. Mąkę zaparzamy gorącym tłuszczem, stąd zaparzane ciasteczka.
Szybka i smaczna
Odsłon: 14063
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 55
Szybka i smaczna
Odsłon: 14063
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 55
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli. Masło rozpuścić dolać do niego 6 łyżek ciepłej wody. Gorący tłuszcz przelać do mąki, zagnieść ciasto. Jeśli będzie mało elastyczne można dolać więcej wody. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut. Cukier wymieszać z cynamonem. Potem ciasto rozwałkować na grubość max do 1 cm i wykrawać dowolne wzory. Każde ciasteczko obtoczyć w cukrze i przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Piec 12-16 minut w 180 C.