Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie to prawdziwy hit wśród ciast. Pięknie wyrasta, nie opada i do tego udaje się za każdym razem (nawet początkującym kucharzom). Świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta.
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 76
Śniadanie lub deser z płatkami owsianymi, duszonymi i świeżymi borówkami i jo...
Odsłon: 15
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 111
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 76
Śniadanie lub deser z płatkami owsianymi, duszonymi i świeżymi borówkami i jo...
Odsłon: 15
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 111
Składniki
Mąkę przesiej przez sito. Dodaj do niej cukier, masło, jajka i proszek do pieczenia. Pamiętaj, aby masło i jajka były w temperaturze pokojowej. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i daj do lodówki na minimum godzinę. W ten sposób wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Ubij pianę z białek z 5 jaj. Dodaj do nich połowę cukru wskazanego w przepisie. Twój cel to uzyskanie bardzo sztywnej piany.
Pozostałą część cukru utrzyj z masłem. Dodaj cukier waniliowy. Dodaj jajko i ser. Ucieraj, aż uzyskasz puszystą masę. Wtedy dodaj budyń, proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj drewnianą łyżką. Piana nie może opaść.
Na blachę do ciasta wyłóż papier do pieczenia. Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim równomiernie całą powierzchnię formy. Wylej masę serową i ułóż na niej brzoskwinie z puszki pokrojone na grube plastry. Piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.