Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wyborne kotlety z kaszy jęczmiennej"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Kaszę wsyp do garnka, zalej 3 szklankami zimnej wody i zagotuj. Gdy zawrze, gotuj jeszcze około 40 minut pod przykryciem. Soję opłucz i namocz w wodzie przez noc. Potem ugotuj i zmiel w maszynce. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę i wraz z kaszą przepuść przez maszynkę do mięsa.
Następnie dokładnie wymieszaj z soją. Do masy wbij jajko, przypraw solą i pieprzem. Wyrób gładką masę i uformuj małe kotleciki. Panieruj w bułce tartej i smaż z obu stron na złoty kolor. Przygotuj sałatkę: do miski wrzuć umyty i osuszony szpinak. Dodaj plasterki cebuli i kawałki papryki. W tym czasie zrób sos: do szklanki wlej 1,5 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczkę soku z cytryny i wyciśnięty ząbek czosnku. Całość wymieszaj i wylej na sałatkę.Źródło: Na żywo