Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wuzetka z kajmakową niespodzianką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
Zamkniętą puszkę z mlekiem skondensowanym zalej w garnku wodą (powinna być całkiem przykryta). Gotuj na małym ogniu 3 godz.
Zrób ciasto: białka oddziel od żółtek. Mąkę przesiej przez sitko razem z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę, dosypując pod koniec cukier. Ubijając, dodaj kolejno żółtka.
Do masy jajecznej wsyp suche , wymieszaj delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto przelej do wyłożonej pergaminem prostokątnej formy. Piecz 35 min w 175 st. Ostudź, przetnij na 2 blaty.
Puszkę z mlekiem wyjmij z wody. Otwórz ją i gorący kajmak wymieszaj z kawą. Masę ostudź. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dosypując cukier puder i śmietan-fix. Posmaruj nią jeden blat biszkoptowy. Na to wyłóż masę kajmakową i przykryj drugim biszkoptem. Wierzch pos maruj przygotowaną wg przepisu na opakowaniu polewą. Schłodź.Źródło: Tina