Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 555
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 555
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
Ciasto Masło rozpuścić i pozostawić do przestudzenia. Białka oddzielić i ubić pianę. Pozostałe składniki wymieszać razem, dodać masło i ponownie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżka. Przełożyć do blachy wyłożone papierem i piec ok 45 min w 180 stopniach. Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół.
Schłodzoną śmietanę ubić, dodawać małymi porcjami serek maskarpone i na koniec cukier puder do słodkości. Przełożyć ciasto masą. Przed podaniem należy ciasto umieścić na pół godz do lodówki. Smacznego.