Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoski torcik z kawową nutką"
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3242
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2859
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 37
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3242
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2859
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 37
Składniki
Porcje 20. Przygot. 80 min. Cena 2,30 zł. Kalorie 251 kcal
Ubij oddzielnie kremówkę oraz białka. Żółtka utrzyj z 6 dag cukru pudru. Pozostały cukier puder wymieszaj z serkiem. Dodaj ubitą kremówkę oraz białka. Wymieszaj.
Kawę zaparz w 1/2 litra wrzącej wody. Wsyp cukier, wymieszaj i ostudź płyn.
Biszkopty zanurzaj najpierw w kawie, potem w likierze. Ułóż po bokach oraz na dnie tortownicy. Nałóż trochę kremu, pokryj namoczonymi biszkoptami. Znów połóż warstwę kremu, biszkoptów, aż do wyczerpania składników.
Wierzch tortu udekoruj bezami, posyp kakao. Wstaw torcik do lodówki na całą noc.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Bella Relaks