Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik według klasycznego włoskiego przepisu Cytrynowy aromat nadaje mu świeży i orzeźwiający smak.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 416
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11891
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 80
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 416
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11891
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 80
Składniki
W misce wymieszać ricottę, mascarpone, jajko, mąkę cukier i skórkę otartą z jednej cytryny. Można to zrobić mikserem lub po prostu łyżką
Masło pokroić na kawałki, umieścić w osobnej misce, dodać do niego 250 g cukru, 50 g mąki i 4 żółtka. Zagnieść na gładką masę.
¾ ciasta wyłożyć na spód i wzdłuż brzegów wysmarowanej tłuszczem blaszki. Do środka wlać serową masę, a na wierzchu ułożyć kratkę z pozostałej części ciasta.
Sernik piec w 180 stopniach przez mniej około 45 minut, aż ciasto będzie miało złoty kolor.