Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiśniowe tiramisu"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Kremówkę ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodawaj serek mascarpone oraz cukier puder. Wiśnie osącz. Do naparu kawy dodaj 20 ml likieru amaretto (lub kilka kropli olejku migdałowego). Przygotuj cztery szklane pucharki.
Na dnie każdego pucharka rozłóż warstwę biszkoptów maczanych w kawie. Na nich umieść połowę wiśni oraz masy serowej, znów warstwę biszkoptów, wiśni i masy. Wierzch posyp gorzkim kakao, ozdób miętą.
porcji, czas ok. 15 min; porcja – 390 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety