Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa pychotka nie tylko na sezon owocowy!
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 61
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 61
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Składniki
Ciasto kruche: Dajmy na stolnicę mąkę margarynę cukier żółtka proszek i zróbmy ciasto. Upieczmy.
Galaretki wiśniowe rozpuśćmy w wodzie i kompocie. Do zimnych dajmy wiśnie jak galaretka będzie tężeć wyłóżmy na ciasto kruche.
Śnieżkę ubijmy na mleku i zmieszajmy z letnią żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Dajmy na galaretkę. Na wierzch dajemy upieczone ciasto francuskie. Posypujemy cukrem pudrem.