Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie to święta jak nie ma zapachu piernika, pierniczków, ale czasami brak nam czasu, dlatego mam dla Was szybki, pyszny przepis ????
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2953
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3349
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2953
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3349
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sodę oraz kakao i dokładnie mieszamy.
2. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. 3. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy mikserem razem cukrem, dodajemy żółtka i przyprawę do piernika.
4. Następnie cały czas miksując dodajemy na przemian po 2 łyżki pozostałe składniki, mąkę, margarynę, mleko i ponownie mąkę, margaryną, mleko aż do wyczerpania składników.
5. Na koniec ciasto łączymy z powidłami mieszając delikatnie łyżką i wylewamy do formy. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu polewamy polewą. Czekoladę rozpuszczamy i mieszamy razem ze śmietaną.
8. Gotowe. 9. Smacznego.