Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec z mielonego mięsa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Ugotuj na twardo sześć jajek. Wystudź je w zimnej wodzie i obierz. Cebulę obierz, pokrój drobno i obsmaż na oleju. Mięso wymieszaj z jednym surowym jajkiem. Dodaj obsmażoną cebulę i majonez. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptami soli i czarnego pieprzu.
Wszystko to dobrze wymieszaj, aż powstanie jednolita masa. Wysmaruj tłuszczem formę na babkę, wysyp bułką tartą i napełnij do połowy mięsem. W jednakowych odległościach rozłóż na nim gotowane jajka i lekko wciśnij je w masę mięsną.
Przykryj drugą częścią mięsa i wstaw do zapieczenia do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piecz przez ok. 60 minut.Źródło: TV14