Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na tradycyjny świąteczny stół...
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1802
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1802
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 60
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i szczyptą soli na puszystą masę i, cały czas ucierając, dodajemy kolejno jajka, rum, skórkę z cytryny. Na koniec wsypujemy 2 łyżki mąki ziemniacz. i krupczatkę z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto przekładamy do formy pierścieniowej wysm. tluszczem i oprószonej pozostałą mąką ziemniacz. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. C ok. 45-50 min. Po upieczeniu zostawiamy w formie ok. 15 min, potem wyjmujemy, studzimy i kroimy na krążki. Krem: Budyń ugotować wg. przepisu na opak. Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę.Stopniowo dodajemy przestudzony budyń, cukier waniliowy oraz orzechy. Tym kremem przekładamy krążki pierścienia. Wieniec można posypać cukrem pudrem lub polac polewa .