Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe babeczki, a właściwie mini serniczki na spodzie z herbatników są znakomitym pomysłem na wielkanocny deser. Do dekoracji, zamiast czekolady i draży możesz przygotować polewę czekoladową lub lukier.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 123
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 269
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 483
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 123
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 269
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 483
Składniki
Masło rozpuść. Herbatniki rozkrusz na pył za pomocą blendera, wlej do nich masło i dokładnie wymieszaj.
W formie na muffinki umieść papilotki. Na dno każdej z nich wyłóż herbatniki zmieszane z masłem, wyrównaj i mocno dociśnij.
Ser zmiksuj wraz z cukrem, jajkami i budyniem na gładką masę. Gdy będzie gotowała przełóż ją do papilotek.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 25 minut. Po wyjęciu odstaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie włóż do lodówki na 2 godziny.
Przed podaniem każdą babeczkę udekoruj startą czekoladą i drażami.